Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 12 d’agost del 2011

QUÈ BUSQUEM?

Potser una de les coses més crues de la crisi que estem vivint és que s’estan buidant de valor paraules com compromís, confiança… i moltes altres en les quals totes les persones que ens dediquem al món de les arts i de la cultura continuem creient, i potser volem defensar encara més.
Per què parlem de defensar? Perquè la cultura pública i democràtica, (junt amb l’Ensenyament i la Sanitat públics i democràtics), és un dels paràmetres en els que més creiem les i els professionals que treballem en el sector.
D’un temps ença les i els artistes d’arreu, tant individualment com en col·lectius estem adaptant la nostra feina a la nova situació crítica que ens toca viure, i ho fem amb el mateix rigor i defensant la mateixa qualitat que sempre perquè creiem que la cultura és, i ha de continuar sent, una font d’opinió diversa, de riquesa social, política i -en definitiva- també econòmica. Però la paraula “cultura” ve de “conrear”, “cultivar”; però allò que es conrea no són diners sinó pensament, coneixement i totes aquelles facultats que ens fan més humans i més civilitzats.
Amb aquest grup de reflexió ARTSENSEPAPERS pretenem generar un debat social i cultural entorn de l’art i les altres disciplines que, d’una manera o altra, afecten al món de la cultura; un debat que serà acollit per les instal·lacions del Teatre de l’Escorxador de Lleida, i que, a la llarga, ha de tenir un retorn sobre la societat, fent que des de tots els àmbits, es pugui accedir a la feina i a les creacions de tota la gent lleidatana que es dedica – professionalment o de manera afeccionada – al món de les arts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada