Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 11 d’abril del 2013

LA CIRERETA DE L'ANTONI


Un altre escorxadebats celebrat amb cirereta presidint des del començament, i mostrant-nos de manera plàstica que és possible aconseguir una composició sense que cap de les línies siguin iguals.

La temàtica, com sempre, va donar per molt. Una idea ens persegueix…el valor de l’educació. Una educació que ens porta a imaginar una realitat en la que els valors estètics provocats per les arts siguin omnipresents. Una mirada a una realitat en la que l’art sigui una presència quotidiana i transversal.

… si l’art ha de ser considerat un dret fonamental i tothom ha de poder accedir-hi, ha de ser “el papa govern” qui ho costegi?  Han de ser les persones que es dediquen a la generació d’art les que decideixin fer-ho de manera altruista?... o bé tenen el dret de menjar i de viure del seu art?

Un altre cop vàrem tenir l’oportunitat de debatre entre un posicionament més mercantilista de la societat i una concepció humanista. Valorem les coses per què ens costen diners? Si la cultura és gratuïta, deixa de tenir valor?  Algunes persones van defensar la necessitat de que el públic pagui per tenir accés a l’art i a la cultura i d’altres varen posicionar-se en la idea de que l’educació és la clau per a que les persones donem valor a la cultura i l’art com quelcom important per a les postres vides sense pensar en el seu preu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada